Direktlänk till inlägg 29 december 2009
En gudomligt god grön curry kyckling med bambuskott och färska sockerärtor, jasminris, quinoa och isbergsallad.
Skiva kycklingfilen i tunna skivor, häll på lite limejuice över kycklingen och låt den dra i ca 10 minuter, stek sedan i smör och lite olja. Häll sedan på lite vatten och en halv kycklingbuljong tärning, låt puttra i ett par minuter.
I en annan panna hetttar du upp lite olja och tillsätter två msk grön currypasta och två finhackade chilifrukter, bestäm styrkan själv på frukten, jag fördedrar Habanera, låt det fräsa ett par minuter innan du häller i cocosgrädden, hetta upp, blanda sedan i kycklingen med buljongen, tillsätt bambuskotten och ett par lime blad samt en tsk socker, koka upp och kasta i sockerärtorna. Rör om och servera med Jasminris eller quinoa (godast) och lite finstrimlad isberg för att ta ner hettan lite för de som inte gillar så starkt..
Gott!!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|