rocotopeppers

Alla inlägg under februari 2010

Av Mita - 22 februari 2010 06:29

Idag behöver jag verkligen sinnesro, nu är temperaturen nere på . -10 grader, jag går snart i ide och kryper fram när vårlökarna börjar gro........


Som sagt jag var på sinnesro gudstjänst igår och det var väldigt trevligt upplagt med live musik av tre ungdomar,massor med levande ljus, två trevliga präster-en manlig och en kvinnlig, fika och en anhörig som skulle berätta sin historia. Hon var medberoende till en alkoholist, hennes man som hon valde att lämna åt sitt eget öde. Hon var noga med att påpeka att alkoholism är en sjukdom så jag undrar om hon skulle lämnat sin man om han var svårt cancersjuk?

Är man ingen talare eller berättare och står utan manus och hummar så må ämnet vara hur intressant som helt men jag hörde till slut inte vad hon sa pga allt stakande och hummande.

Jo, vi (inte jag) sjöng psalmer och lyssnade på två predikningar och avslutade med att hålla handen och sluta upp i en ring och be en bön,även detta hoppade jag över. Jag är ju inte medlem av Svenska Kyrkan och heller inte troende av Gud på något sätt, så jag var med i det vad jag ansåg  lämpligt för mig.


Nu ska jag snart pallra mig ut och ber till min inre kraft att lilla bilen vill starta!

Av Mita - 21 februari 2010 08:39

I ögonvrån ser jag visst lite snöflingor som faller från skyn, men vem bryr sig?

Söndag innebär vilodag, ingenting går upp mot att vara hemma om jag vill ha det riktigt skönt, en mysig film eller en ljudbok blir det idag och en lång promenad.

Sedan ska jag efter ett viss övertalande av min mamma åka in till Kalmar ikväll och gå på sinnesro gudstjänst i den stora vackra kyrkan mitt på torget, har ingen aning om vad det innebär men jag får berätta mer när jag kommer hem.

Kalmarsund,en sen kväll i augustimånadl!!  

Av Mita - 20 februari 2010 18:12

Mannen som gav mig det stora intresset för matlagning och som alltid bollade idéer och recept med mig, vi talades vid minst en gång om dagen och det var alltid någonting med mat som smög in i samtalet.

Pappa var en sann matälskare och lagade fantastiskt god mat, det fick aldrig förekomma någon form av halvfabrikat eller pulver av något slag.

Han var en mästare på äkta husmanskost, han testade alltid nya saker och tog fram en skinka som slår parma med hästlängder, den fick lufttorka på Jämtländska fjället utomhus i månader.

Och där är han nu, spridd för vinden över fjällen

Älskade pappa åren går och som jag saknar dig, du är i mina tankar dagligen!!

  

Av Mita - 20 februari 2010 17:44

Serveras till middag idag, gjort på vildsvinsfärs, såg att det var Lasagne på vildsvin denna dag förra året, det får väl bli Vildsvinens dag den 20 februari.

Det utlovade snöovädret blev inte så hysteriskt som jag trott, det har väl kommit cirka en dec.

Jag har även tillbringat en del av dagen med att mala fyra kilo nötlever, det sprättade och jag kladdade så att köket såg ut som jag begått ett styckmord, men det blir finfin hundmat utblandat med korngryn och morötter, jag fick koka i omgångar så det blev nog ca 25 liter. Oskar kom ner med rynkad näsa och hoppades verkligen inte att det var kvällens middag som jag höll på med, kräsna pojke =)

Ikväll blir det Melodifestivalen, hoppas verkligen på bättre bidrag än förra veckan, då var det ju katastrof dåligt enligt min smak!

     

        

Av Mita - 20 februari 2010 07:27

Sitter inne och ser hur ovädret är på gång utanför, ser faktiskt med spänning på hur mycket snö som kommer att falla idag, vi är ju lovade 20-25cm.

Ska bylsa på mig vinterskruden och knalla ner till bagaren för att få avnjuta lite färsk bröd till frukost.

  


Och glöm inte att visa lite kärlek just idag!

Av Mita - 19 februari 2010 18:24

Oskar var på väg ut och säger då

- Mamma, Bechamel har bajsat i hallen

Sedan går han in igen och jag är ju bombsäker att han tog upp det, men nejdå han hämtade visst något annat och sedan knallade ut som om det han just upplyst mig om skulle förintas i luften.



Av Mita - 19 februari 2010 06:07

Ja inte är min passion all snö som har fallit ner från himlen inatt, men det är i alla fall plussgrader och det som jag har passion för börjar nog snart att gro i jorden.

Janis passion i morse var att äta sitt eget bajs!!!!!!!!!! Varför då, så äckligt att jag nästan kräktes rätt ut, har hört att det kan vara saknaden av något näringsämnen men det som går in kommer väl inte ut som en vitaminbomb eller?

Matlagnig är ännu en av de passioner som ger mig skaparglädej och ger mig en del i min personliga utveckling, att få möjligheten att pröva något nytt och leka med olika smaker, att våga, jag lagar dock aldrig mat när jag är arg eller irriterad för jag är helt övertygad att mat ska lagas med kärlek och värme.

Ikväll blir det något med tortellini, spenat, creme fraiche, chili, rökt lax och parmesan.

Och kära vänner, det är ju fredag, fredag, fredag, shake it baby, shake it baby.  

Av Mita - 18 februari 2010 12:22

Har nyss ätit lunch och blev galet trött, skulle vara nice att ta en tiominutare men vart? Under skrivbordet, eller på en hög av kopieringspapper? Eler varför inte trycka ner mig i hundbädden.

     

Presentation

Senaste inläggen

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!


Ovido - Quiz & Flashcards