Direktlänk till inlägg 3 augusti 2010
Lammfärs med färsk vitkål och potatis!
Strimla ett färskt vitkålshuvud och bryn det i olivolja så att vitkålen mjuknar, tillsätt lite sirap.
Ta ett par kvistar färsk timjan och rosmarin, en knippe gräslök, fyra vitlöksklyftor, färsk chili efter tycke och smak och mixa ihop med en dl vitt vin, blanda sedan ihop det med 500 g lammfärs och tillsätt sedan ca 3 dl vitt vin till och smula ner fetaost,smeten ska vara väldigt lös.
Varva sedan vitkålen och färsen i flera lager i en lergryta och låt den stå inne i ugnen i två timmar i 200 grader.
Koka färskpotatis till och drick ett kallt glas rosé!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|