rocotopeppers

Alla inlägg under maj 2011

Av Mita - 19 maj 2011 06:51

Exakt dessa ord sa jag till frisören igår och lade till, "jag måste kunna sätta upp allt hår i en tofs", hon gav mig olika förslag och jag sa var gång, Du får göra som du vill men jag måste kunna sätta upp allt hår i en tofs. Hur nu frisören tolkade denna mening ser jag nu på morgonen när jag testar att dra bak allt i en tofs, lyssnade hon på mig?

Av Mita - 18 maj 2011 11:01

Jag körde ner till Rönningegården vid halv sju imorse för att lämna lite saker och träffa mamma förståss, tänkte att då passar jag även på att tala med personalen om hur natten varit. Att ta sig in på korttidsboeendet var inga problem även om det var tidiga morgon. När jag kommer in på avdelningen så sitter mamma uppe och tittar på morgon tv:n men för övrigt är det tyst, efter ett par minuter börjar det larma på en panel samt att en dam ropar på hjälp, efter ca femton minuter så står jag inte ut längre utan går in till den stackars vilsna damen som ropat på hjälp och hjälper henne med det hon vill fast att jag var livrädd att hon skulle gå av på mitten.

När det har gått 32 minuter efter min ankomst och ingen personal har visat sig på denna instängda avdelning så får jag nog och ringer upp enhetschefen och läser in ett meddelande. Min undran är även nu..HUR I HELVETE KAN MAN LÄMNA DEMENTA, SVÅRT SJUKA MÄNNISKOR HELT ENSAMMA PÅ EN LÅST AVDELNING, det kan ju börja brinna eller någon obehörig kan ju komma in och ställa till oreda, bruka våld eller stjäla. När det gått fyrtio minuter efter min ankomst så trillar två madamer in och låtsas som det regnar. Hur länge de har varit borta kommer jag aldrig få veta men enligt mamma så gick personalen vid sex och jag var där kvart i sju.........skrämmande!!!

Av Mita - 17 maj 2011 15:23

Och då menar jag inkörsporten till ofrivilligt arbete, för du kan väl ändå inte själv ha valt att arbeta med dementa människor om du inte själv har någon som helst förståelse och empati för "patienten" eller dess anhöriga. Jag slutar inte att förvånas, aldrig mer, det jag har hört av personalen dessa dagar som kära mor har tillbringat på Rönningegården har faktiskt fått mig att tappa hoppet på Sveriges vårdpolitik.

Att få kastat i ansiktet att ens mamma är jävligt jobbig på grund av hennes hjärnskada är ju mindre trevligt, inte heller upptäckten att de inte har städat hennes rum och toalett på två veckor gjorde saken bättre. Listan är lång!

 

Av Mita - 16 maj 2011 06:30

Bra start på veckan, fel tidning i brevlådan och pyspunka på bilen, jag hoppas att grabbarna på Däckroy kan hjälpa mig snabbt, får väl gå över om en halvtimma och muta eller hota, få se vad som funkar bäst.

Annars får jag väl ta mig in på något annat sätt, det går väl någon lokalbuss varannan timma eller så kan jag ju lifta, alternativet att simma över Kalmarsund är inte aktuellt idag ialla fall, blir så jobbigt att binda upp datorn på huvudet.

Då säger vi så då!

Av Mita - 15 maj 2011 17:40

Var är det, det efterlängtade regnet, vi behöver vätska i jorden nu. Få se om det hjälper efter att jag utfört regndansen.

 

Av Mita - 15 maj 2011 10:29

Vackert och rofyllt, ett ställe att bara drömma sig bort på!

                  


Av Mita - 14 maj 2011 06:16

Lördag och tillgång till sovmorgon, men icket då!

Varför ska det vara så svårt att sova lite längre? att ligga kvar och slumra till igen en stund under det sköna täcket verkar ju helt omöjligt.

Av Mita - 14 maj 2011 06:12

Det infann sig ett lugn hos kineserna igår när Mårten kom hem och gruppen åter var samlad.

Han har legat på djurhospitalet i en vecka pga problem med kisseriet, men nu är han hemma igen.

 

Presentation

Senaste inläggen

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken!


Ovido - Quiz & Flashcards