Direktlänk till inlägg 25 april 2009
Det är några som undrar om gårdagens mat och önskar receptet, som vanligt har jag svårt att delge måtten men jag gör så gott jag kan.
Vi åt en liknande rätt på en liten lokal restaurang på Kreta och det var så gott, vi smakade oss fram och fick även delar av ingredienserna.
Jag gör så här:
Strimla ett halvt vitkålshuvud och bryn det i olivolja så att vitkålen mjuknar
Ta ett par kvistar färsk timjanoch rosmarin, en knippe gräslök, fem vitlöksklyftor, färsk chili efter tycke och smak och mixa ihop med en dl vitt vin, blanda sedan ihop det med 750 g lammfärs och tillsätt sedan ca 6 dl vitt vin till och smula ner 200g äkta fetaost,smeten ska vara väldigt lös.
Skala och skiva 8 potatisr.
Varva sedan vitkålen,potatisen och färsen i flera lager i en lergryta och låt den stå inne i ugnen i två timmar i 200 grader.
Ät och njut..............
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|